Belföld

Teli szemeteszsákot hajított az Erzsébet hídról a rendőrautóra egy tüntető

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Több mint egy tucat embert igazoltattak a rendőrök a tegnapi tüntetés kapcsán. A BRFK kiadta, hogy hány embert állítottak elő a Készenléti Rendőrség munkatársaival szabálysértés vagy bűncselekmény gyanúja miatt.

Közleményükben azt írták, hogy  tizenöt embert igazoltattak, akik az Erzsébet hídon festékszóró palackokkal fújták össze az úttestet. A legfiatalabb igazoltatott személy egy 15 éves fiú volt. Az majd csak a festék eltávolításának költsége függvényében dől el, hogy szabálysértési vagy büntetőeljárás indul- e majd ellene a rongálás miatt.

Mivel a gyűlés bejelentője nem vállalta, hogy a helyszínt eredeti állapotára állítja vissza (azaz letakaríttatja a festéket), a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat le

– közölték.

Egy férfit az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése miatt állítottak elő, mert a festékszórózás mellett arcát kendővel eltakarva vett részt a gyűlésen.

Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt állítottak elő egy fiatal nőt, mert többször ráütött az egyik intézkedő rendőr kezére. Elfogtak egy fiatalt is, aki a gyanú szerint teli szemeteszsákot dobott a hídról egy rendőrautóra, megrongálva azt. Ellene büntetőeljárás indult rongálás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik