Belföld

Útlezárások jönnek a Hősök tere környékén péntek és szombat délelőtt

Pénteken és szombaton délelőtt útlezárás és forgalomkorlátozás lesz a Hősök terén és környékén honvédségi altisztavatás miatt – derült ki a Magyar Honvédség friss közleményéből. A korlátozások pénteken reggel fél kilenc és délután fél egy között, szombaton reggel hét és délelőtt tizenegy óra között lépnek életbe. Az útlezárás és forgalomkorlátozás érinti

a Hősök terén körbevezető úttestet, az Állatkerti körutat, a Gundel Károly út és a Hősök tere közötti szakaszt, a Kós Károly sétányt, az Olof Palme sétányt, Hősök tere és a Műcsarnok mögötti útszakaszt.

Szombaton az altisztavatás ideje mint — írják – „helikopterekből és Gripen vadászgépekből álló kötelék áthúzása” miatt megnövekedett hanghatásokra kell számítani.

A honvédség arra kéri az Andrássy úton és környékén élőket, hogy – a légijárművek alacsony repülése miatt – reggel 09:10-09:45 óra között lehetőség szerint tartsák nyitva az épületek nyílászáróit.

A tájékoztatás szerint pénteken kora hajnalban a Hősök terén egy H145M típusú helikopter fog leszállni, ami a tervek szerint szombaton kora délután fog távozni, ezért ezekben az időszakokban is „megnövekedett hanghatásra” lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik