Belföld

Tizenegy vádlottja van a brutális baksi tömegverekedésnek

police.hu
police.hu

Tizenegy személy ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség a tavaly májusi brutális baksi tömegverekedés ügyében. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint egy férfi a feleségével közlekedett kocsival, amikor egy másik autóban meglátta a haragosukat, akit követni kezdtek.

Miután mindkét jármű megállt, a férfiak kiszálltak és hangos szóváltásba keveredtek. Egyikük egy késsel fenyegetni kezdte a másikat, aki erre a csomagtartójából elővett egy fa husángot, mellyel többször is megütötte a másik férfit, aki egy vendéglátóhelyre menekült be a nejével.

Ezek után mindkét vádlott családtagjai a helyszínre sereglettek, ahol hamarosan egy 25-30 főből álló, különböző szerszámokkal és ütlegekkel felszerelkezett csoport gyűlt össze. A csoport felbőszült tagjai vascsövekkel, nyújtófákkal támadtak egymásra, miközben mindvégig szapulták és fenyegették egymást. Az eset során a vádlottak járműveiben is több százezer forintos kár keletkezett.

A  járási ügyészség minősített garázdaság bűntette, valamint testi sértés illetve rongálás miatt állítja bíróság elé a vádlottakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik