Belföld

„Nincs kata, nincs kaja” – Debrecenben is tiltakoztak a katatörvény ellen

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Nagyjából 150 ember gyűlt össze a Debrecen Fórum bevásárlóközpont előtt, a csütörtökön 16:30-ra, a kata módosítása ellen meghirdetett demonstráción. A tüntetők mind fiatalok, fele részben ételfutárok voltak. Bemelegítésként a demonstrálók a „Piros lett a paradicsom, nem sárga…” kezdetű mulatóst hallgatták.

A tüntetés felszólalói – Szabó Bence, momentumos önkormányzati képviselő, aki korábban szintén dolgozott Netpincér-futárként, Rutz Tamás, LMP-s aktivista és Juhász Eszter, a tüntetés szervezője – a szolidaritás fontosságára hívták fel figyelmet. Azt kérték, mindenki álljon ki a katások mellett, és azt ígérték, ha a következő társadalmi csoport kerül sorra, a katások mellettük lesznek.

A demonstrálók a „Nincs kata, nincs kaja” szlogent skandálták.

Galéria
Adrián Zoltán / 24.hu

A tüntetés hivatalos része rekordsebességgel, nagyjából tizenöt perc alatt lezárult. A tüntetők a futárok vezetésével a Csapó, a Burgundia, illetve a Rákóczi utcák forgalmas kereszteződésébe mentek, és leültek az út közepén, akadályozva a forgalmat. Az ülődemonstráció szintén nagyjából 15 percig tartott, aztán a tüntetők skandálva vonulni kezdtek a Burgundia utcán.

A csütörtöki tüntetés pont ugyanúgy zajlott, mint a keddi, a vonulás azonban új elem volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik