Belföld

Nyomoz a NAV a csempészcigarettával lebukó egykori MSZP-s képviselő ügyében

MTI Fotó: Kovács Attila
MTI Fotó: Kovács Attila

Nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Legény Zsolt ügyében, számolt be róla a Magyar Nemzet. Legény volt az a korábbi MSZP-s képviselő, aki tavaly nyáron azért került a figyelem kereszttüzébe, mert cigarettacsempészettel vádolták meg az ukrán-magyar határon.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt írtunk róla, hogy a történtek után a szocialista pártot elhagyó Legény ellen ugyan bünteteljárás indult Ukrajnában, végül felmentették a vádak alól. A képviselő végig tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményhez, állítása szerint fogalma sincs, hogy került csempészáru a kocsijába.

Egy év elteltével a Magyar Nemzet most arról adott hírt, hogy hiába mentették fel Legény Zsoltot Ukrajnában, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt most a magyar hatóságok rendeltek el vele szemben nyomozást. Az értesülést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség is megerősítette, hozzátéve, hogy a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, azaz eddig még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

A nyomozás érdekeire tekintettel a főügyészség nem adhatott bővebb tájékoztatást az ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik