Belföld

Kínhalált halt egy hatvani asszony, különös kegyetlen emberöléssel vádolják a lányát és unokáját

Kegyetlen szenvedéseket kellett átélnie a halála előtt annak a 79 éves nőnek, akit közeli hozzátartozói egyáltalán nem gondoztak azt követően, hogy az otthonában magatehetetlen állapotba került.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az asszony háztartási balesetet szenvedett 2019 őszén, ami miatt teljesen ágyhoz kötötté vált. A vele együtt élő lánya naponta szembesült ezzel a helyzettel, de ennek ellenére sem látta el az édesanyját, akihez sem orvosi, sem szociális gondozói segítséget nem hívott.

Az asszonyt nem mozgatta, nem ágytálazta, nem pelenkázta, és nem fürdette, miáltal emberhez méltatlan körülményeket teremtett a számára. Nem csak az ágy környékén, de az egész házban rendkívüli kosz és bűz uralkodott. A néni unokája és annak élettársa heti rendszerességgel jelent meg a lakásban, észlelték is az ottani állapotokat, de ők sem segítettek a kínjai miatt gyakran jajgató asszonyon, azon kívül, hogy szóltak a lányának, hogy gondozza, és hívjon hozzá orvost. 

Az egyenes ági leszármazókat törvény kötelezi a felmenőikről való gondoskodásra, de a lánya és unokája szándékosan és súlyosan elhanyagolta ezt a kötelezettséget, belenyugodva magatartásuk várható következményeibe. A több hetes ellátatlanság miatt rendkívül elhanyagolt nénihez csak akkor hívtak mentőt, amikor eszméletlen állapotba került, de az életét ebben a stádiumban már a szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni.

A két nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel, míg a férfit segítségnyújtás elmulasztása miatt állítják bíróság elé. Az asszony lányára 12 év fegyházat, az unokára 9 év fegyházat, a férfire pedig másfél év felfüggesztett börtönt kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik