Belföld

Hallgat a bűncselekményekről a 45 tonna kokaint csempésző brazil Esocobar

police.hu
police.hu

Kiadatási letartóztatásban marad az a Budapesten elfogott brazil férfi, aki vezette azt a bűnszervezetet, mely 45 tonna kokaint csempészett 2017 és 2019 között.

A brazíliai büntetőbíróság bő másfél évvel ezelőtt bocsátott ki elfogatóparancsot a bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel, csempészettel, pénzmosással, emberöléssel, valamint okirat-hamisítással gyanúsított férfival szemben.

Csiha Gábor, Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta hogy a brazil férfi és védője semmit sem mondott a gyanúsításban lévő bűncselekményekkel kapcsolatban, és a brazíliai  jogállami és embertelen brazil börtönviszonyokra hivatkozott. Azt mondta, hogy a kiadatása sérteni az emberi jogait az egészségi állapota miatt.

A férfit június 21-én fogták el egy budapesti vendéglátóhelyen, majd őrizetbe vették és ideiglenes kiadatási letartóztatásba került. A brazil férfi és védője felebezett az előbb említett dolgok miatt.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban kezdeményezte a végzés helybenhagyását. A másodfokú bíróság helybenhagyta a végzést.

Kapcsolódó
Emberöléssel is gyanúsítják a brazil Escobart, a drogbáró nem járult hozzá, hogy kiadják
A 45 tonna kokain csempészésért felelős drogbáró ideiglenes kiadatási letartóztatásba került, de ő és a védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik