Belföld

Bulizás közben meglőtt egy embert

Az újbudai nyomozók vádemelést javasolnak a 28 éves Sz. Roland ellen.

A rendőrök befejezték a nyomozást, amit súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak, mert egy férfi bulizás közben meglőtt egy embert 2021. március 13-án késő este Budapest XI. kerületében, a Sáfrány utca egyik házában.

A police.hu szerint lefekvéshez készülődött egy család, amikor olyan hangokat hallottak, mintha kövekkel dobálták volna az épület falait, ablakait. Az apa kinézett a gyerekszoba ablakán, amikor éles fájdalmat érzett a bal vállán. A megsérült férfi kiabálni kezdett, hogy meglőtték, mire az épülettel szemben lévő házban lekapcsolták a villanyt, az addig hangos buli lecsendesült.

Azonnal hívta a rendőröket. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése keletkezett. A rendőrök megállapították, a lövéseket egy légfegyverből adták le a szemben lévő udvarból, ahol bulit tartottak.  A légfegyver tulajdonosát, a 28 éves Sz. Rolandot elfogták, a kerületi kapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi azt mondta, italoztak és légpuskával lövöldöztek, de nem adtak le célzott lövéseket a szemközti házra. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik