Belföld

Mesterházy Attila: Az MSZP politikai értelemben a haláltusáját vívja

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

 Az MSZP politikai értelemben a haláltusáját vívja, de még él, és ez reményt ad arra, hogy lassan felépüljön

– mondta Mesterházy Attila a Mandinernek adott interjújában. A korábbi pártelnököt, miniszterelnök-jelöltet azután kérdezték, hogy Ujhelyi István visszalépett a versenytől, mégsem méreti meg magát az elnökválasztáson, mert, mint tudatta, valakik világossá tették, hogy nem vele képzelik el az MSZP jövőjét, mint írta: „politikai közösségünk jelentős személyiségei befeszültek”.

Mesterházy arra jutott: „úgy tűnik, annál is nagyobb a baj, mint ami kívülről látszik. Ujhelyi leveléből én azt olvastam ki, hogy – amint ő fogalmazott – politikai közösségünk jelentős személyiségei még mindig nem értik, mi történt a választásokon, és hogy azóta milyen folyamatok indultak el az ellenzéki oldalon. ”

Összegzése szerint:

Ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig, nekünk végünk, és ennek most sokan szurkolnak a kormányoldalon és az ellenzék oldalán egyaránt

„Ma már az emeszpéseken túl senkit nem zavarna, ha eltűnnénk a süllyesztőben úgy, mint az MDF és az SZDSZ. A demokratikus normák kilúgozása pedig nem ma kezdődött a pártban, hanem a legutóbbi, 2020-as tisztújításkor. Most is ugyanaz a cél, hogy ne lehessen radikális változásokat véghezvinni a MSZP-ben, mert az felborítja a status quo-t, és még a végén a vezetőknek vállalniuk kellene a felelősségüket azért, ahova juttatták Horn Gyula pártját.”

Arra a felvetésre, hogy indul-e a posztért, nemmel válaszolt, Schiffer Andrással ugyanakkor szívesen működne együtt, még ha nem is látja ennek jelenleg szervezeti kereteit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik