Belföld

Megtámadtak és kiraboltak négy férfit Pécsen

Megtámadtak és kiraboltak négy férfit Pécsen. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az éppen arra haladó járőrautót leintő férfi a rendőröknek azt mondta, hogy két férfi bántalmazni kezdte őket egy parkolóban, és azt követelték tőlük, hogy adják át nekik az értékeiket.

Pénzt akartak, de az egyiküknek még a cipőjét is levették, és a pólóját is el akarták venni. A két támadó végül több mint 70 ezer forint készpénzt, bankkártyát, személyes iratokat, mobiltelefont, egy pulóvert, valamint egy doboz cigarettát vett el tőlük, majd elmenekültek a helyszínről.

A rendőrök a személyleírás alapján rövid időn belül a belvárosban elfogták az elkövetéssel gyanúsítható két férfit. Egyiküknél találtak is egy telefont, amelyet a férfi a rendőrök kérésére nem tudott bekapcsolni, azonban a járőrök a gazdája által megadott PIN-kóddal már be tudták kapcsolni azt.

A két férfitól a telefonon kívül lefoglalták egyikőjük pulóverét, valamint a náluk lévő készpénzt is. A 26 éves pécsi férfit és 25 éves dunaszekcsői társát előállították, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ellenük rablás, kifosztás, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, valamint okirattal visszaélés miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik