Belföld

Lefújta, majd megkéselte a kollégáját egy nő Székesfehérváron

Megszúrta a kolléganőjét az öltözőben egy nő Székesfehérváron. A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt bűnügyi felügyeletet és távoltartást indítványozott vele szemben.

A főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított június 26-án délután kihívta a munkatársát az irodájából azzal, hogy beszélni szeretne vele. A két nő bement az öltözőbe, gyanúsított ekkor belülről bezárta az ajtót, majd egy vélt sérelme miatt felelősségre vonta a nőt.

A nő ezt követően egy paprikasprayvel a kollégája arcába fújt. Az áldozat megpróbált kimenekülni az öltözőből, azonban a gyanúsított elállta az útját, s a táskájából elővett egy bicskát és szúró vágó mozdulatokat tett a kollégája arca és nyaka felé.

A megtámadott nő a kezét a feje fölé emelve próbálta a támadást elhárítani és segítségért kiáltott. A munkahelyen dolgozó két férfi ekkor berúgta az öltöző ajtaját, és elvette a támadó kezéből a kést, majd értesítették a rendőrséget és a mentőket.

A gyanúsított június 21-én a munkahelyet üzemeltető cég ügyvezetője részére rágalmazó, fenyegető tartalmú üzeneteket is küldött. A megszúrt nő könnyű személyi sérülést szenvedett, figyelemmel azonban az elkövetés eszközére és a sérült testtájékra, életveszélyes sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt.

Figyelemmel a gyanúsított cselekménye bosszúból eredő motivációjára, az elkövetés után tanúsított fenyegető magatartására, alaposan feltehető, hogy megismételné az áldozat sérelmére megkísérelt bűncselekményt, s tovább folytatná a cég vezetőjének zaklatását, így a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe helyezte a nőt, és elrendelte az érintettektől való távoltartását is. A döntés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik