Belföld

Nincs még biztos fedezet rá, de meghirdetik az Átrium tizedik évadát

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Noha jelenleg nincs meg rá a biztos fedezet, bízva az elért eredményben, a ti támogatásotokban és ennek erejében, meg fogjuk hirdetni az Átrium tizedik évadát” – olvasható a színház Facebook oldalán. Hamarosan tehát megnyitják az augusztus-szeptember-októberi jegyeket.

A nézőiknek hosszú üzenetben köszönték meg az eddigi támogatást. A többi között azt írják:

Az Átrium nézői az elmúlt nagyjából egy hétben olyat tettek, amit ennek az országnak a kulturális élete régen látott: összefogtak, nem felszólításra, hanem maguktól. Érezhető erő jelent meg a városban, amely, úgy tűnik, még akár képes lehet arra is, hogy megmentsen egy színházat. Nem gondoltuk, hogy az Átrium kényszerű bezárásának lehetősége pár nap alatt több ezer embert és sok millió forintot mozgat meg a tikkasztó nyár, az uborkaszezon kellős közepén. Nem gondoltuk, hogy a világ minden szegletéből kapunk üzenetet és pénzt a folytatásra. Itt jellemzően sok-sok ember mikroadományáról van szó, nem százezres tételekről, bár van olyan is.

Az Átrium a hónap elején jelezte, hogy áthidalhatatlannak tűnő anyagi nehézségekkel küzd, ezért jó eséllyel be kell zárnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik