Belföld

10-15 milliót követelt egy idős asszonytól az unokázós csaló

police.hu
police.hu

Egy idős nőt hívott fel egy ismeretlen személy a vezetékes otthoni számán és 10-15 millió forintot követelt tőle azzal az indokkal, hogy a nő unokáját letartóztatták és pénzre van szüksége ahhoz, hogy kiszabadítsa.

Az asszony közölte, hogy ennyi pénze nincs, ekkor a telefonáló azt mondta neki, hogy szedjen össze annyi pénzt amennyit tud beleértve az aranyékszereit is. Miközben az idős nő folyamatos telefonbeszélgetésben volt a hívóval a gyanúsított egy szlovák hatósági jelzésű kocsival a nyugdíjas lakcíméhez érkezett.

A szlovák állampolgárságú férfinek a nő átadott 50 ezer forint készpénzt, valamint egy táskát, amelyben tisztálkodószereken kívül 1 millió 550 ezer  forint volt elhelyezve. Ezt követően a 37 éves férfi elhagyta a helyszínt.

Megállapítást nyert továbbá, hogy ugyanez a szlovák férfi a szlovák hatósági jelzésű, taxi feliratú gépjárművel megjelent egy másik nyugdíjasnál is, akitől társa előzőleg telefonon ugyanazzal az ürüggyel több millió forint készpénzt kért. Az áldozatnál egymillió forint készpénz volt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai Bátonyterenye külterületén fogták el a csalással gyanúsított férfit, akit őrizetbe vettek és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik