Belföld

Súlyos agysérülést szenvedett egy éveken át bántalmazott táti nő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki éveken keresztül, rendszeresen bántalmazta az élettársát.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 3 év 6 hónapot és 4 év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen lévő beismerés esetére.

A vádirat szerint a férfi rendszeres alkoholfogyasztó és az italtól veszekedőssé, agresszívvá válik.  2017 decemberétől  és 2020 áprilisig rendszeresen bántalmazta a mozgásában korlátozott nőt a táti otthonukban, lökdöste, pofozta, ököllel arcul ütötte, fejét pedig a szekrénybe verte. A nő sérülései alkalmanként nyolc napon belül gyógyultak.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2020 április 26-án este ismét megverte a nőt ittasan. A nyakánál fogva rángatta, majd az ágyra lökte, és ököllel ütötte a fejét és a testét. 

A bántalmazás következtében a nőnek súlyos agysérülése keletkezett, továbbá fennállt az életveszélyes állapot bekövetkezésének a reális lehetősége is. A főügyészség 3 év 6 hónap börtönbüntetést és 4 év  közügyektől eltiltást kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és kapcsolati erőszakkal vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik