Belföld

Spanyolországban fogták el a drogkereskedelemért nyolc évre ítélt bogyiszlói nőt

police.hu
police.hu

Spanyolországban fogták el a drogkereskedelem és ú pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt idén februárban nyolc év fegyházra ítélt Zs.Katalint. A bogyiszlói nő már az ítélet meghozatala előtt megszökött a hatóságok elől..

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya kezdte el keresni az asszonyt, majd a felkutatásába tavaly novemberben bekapcsolódott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya is.

Mivel felmerült a gyanú, hogy az asszony külföldön bujkál, ezért ellene európai elfogatóparancsot is kiadtak a hatóságok. A feltételezés beigazolódott, amikor a Tolna megyei felderítők és a KR NNI célkörözési egységének nyomozói kiderítették, hogy a nő Spanyolországban él. A búvóhely pontos beazonosítása érdekében felvették a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözés tagjaival.

A spanyol rendőrök az Ebro folyó partján bérelt házában fogták el az asszonyt. Lehetősége sem volt az ellenállásra. Kiadatásáról a spanyol hatóságok döntöttek, és őt tegnap át is adták a magyar hatóságoknak, akik repülővel az esti órákban hozták haza Zs. Katalint. A nőt fegyházba vitték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik