Belföld koronavírus

Sokkal súlyosabb büntetést kértek a covidos apját húsklopfolóval agyba-főbe verő férfire

Három év tíz hónap börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a dunaújvárosi férfit, aki húsklopfolóval verte össze az apját tavaly nyáron. A Fejér Megyei Főügyészség súlyosabb büntetést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt elítélt férfire.

A főügyészség tájékoztatása szerint a 35 éves férfi és a 72 éves apja együtt élt, de már rég elmérgesedett a kapcsolatuk. Az ominózus napon a férfi egy vitát követően, húsklopfolóval támadt ittasan a koronavírusos fertőzés miatt egyébként gyengélkedő apjára: a fejére, a kezeire és a lábaira is lesújtott vele.

Az ütések hatására a családfő összeesett, és felkelni sem tudott. A fia ennek ellenére magára hagyta éjszakára a magatehetetlen apját, majd oda csak másnap délelőtt tért vissza, amikor értesítette a mentőket. A bántalmazás a férfinél életveszélyes sérülést okozott, a fején és végtagjain törést és zúzódásokat szenvedett, kórházi ápolása ellenére súlyos egészségromlást szenvedett. Az elkövető és védője enyhítésért, az ügyész jelentős súlyosításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik