Belföld

Media1: az Index vezetősége megakadályozta a Márki-Zay Péterrel a választás előtt készült interjú megjelenését

Varga Jennifer/24.hu
Varga Jennifer/24.hu

Az Index egyik vezetője megakadályozta az áprilisi országgyűlési választást megelőzően Torkos Matild, az Index főmunkatársa által Márki-Zay Péterrel készített, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt sajtósa által jóváhagyott interjú megjelenését – írja a Media1. A cikk szerint azzal hitegették az újságírónőt, hogy majd akkor publikálják az interjút, ha Orbán Viktor is interjút ad a portálnak, de erre nem került sor. A Media1 úgy tudja, hogy a súlyos betegséggel küzdő újságírónőt pár napja, a betegszabadsága lejárata utáni napon elbocsátották. Az Index a cikk szerint „átszervezésre” hivatkozott.

Péterfi Judit, Márki-Zay Péter sajtósa a a lapnak elmondta, hozzájuk annyi jutott el, hogy „egy főnök” az Indexnél megakadályozta az interjú megjelenését. Az üggyel kapcsolatban a Media1 megkereste az Index szerkesztőségét, ők 48 órás türelmi időt kértek a válaszadásra. Torkos Matild nem nyilatkozott az ügyről, amivel kapcsolatban a Media1 azt írta: az Indexnél szigorú titoktartási kötelezettségeket tartalmazó szerződéseket íratnak alá a munkatársakkal.

Az Index.hu Zrt. a cikk megjelenése után közleményt adott ki, amelyben ezt írták:

Határozottan visszautasítjuk, hogy bármelyik munkatársunk munkaviszonyának megszüntetésében a szakmai okokon kívül egyéb más tényezők is szerepet játszanak. Minden szerkesztőség szakmai vezetésének joga és feladata, hogy a lapkészítés belső irányelveinek megfelelően határozza meg a kiadvány tartalmát. (…) A szerkesztőség az Index autonóm szervezeti egysége, így a szerkesztőség vezetésének tartalommal, tartalomszervezéssel és szerkesztőségen belüli feladatmegosztással kapcsolatos döntéseit semmilyen módon nem kívánjuk kommentálni. (…) A Media1-en megjelent anyag pontatlanságait, egyes ténybeli tévedéseit jelenleg jogi szempontból vizsgáljuk, és ezt követően döntünk a további lépésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik