A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság négy javaslatát

Gulyás a forint romlásáról: Nem kell kapkodni

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

A honvédelmi miniszter kaszinóérdekeltségeiről is kérdezte a 24.hu Gulyás Gergelyt.

Minden érdekeltségét megszüntette. Hogy amikor a vagyonbevallást megtette, akkor ez a helyzet már fennált vagy nem, ezt nem tudom. De én úgy tudom, hogy minden gazdasági érdekeltséget megszüntette

– így reagált Gulyás, vagyis elvileg a kaszinós érdekeltségét is eladta Szalay-Bobrovniczky, bár egyelőre ennek nincs nyoma a cégiratokban és a miniszter vagyonnyilatkozatában sem. (Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki szintén részt vett a Kormányinfón, Szalay-Bobrovniczky felesége, de nem nyilvánult meg a kérdésben.)

Gulyás arra a kérdésünkre, helyes-e, hogy minisztertársa már kormánytagként vehetett fel 1,6 milliárd forintos osztalékot, úgy válaszolt: nem biztos benne, hogy ez így történt, de „ezek a számok olyan nagyok, hogy ahonnan én nézem a világot, értelmezhetetlenek”.

Rákérdeztünk arra is, hogy Áder János sajtófőnöke lesz a közmédia egyik vezére. Gulyás szerint nincsen ezzel semmi gond, miután a mindenkori KEH-sajtófőnök a pártok felett áll. Ez nem vethet fel semmilyen aggályt, tette hozzá.

A miniszter ezt követően arról beszélt, hogy abban ma nincs vita, hogy a forint romlása a háború következménye. Szerinte ennek mértékéről lehet csak beszélni. A forint azért romlik ilyen ütemben, mert a hazai energiaimport lényegesen magasabb, mint Európa legtöbb országában, és probléma az is, hogy az államadóság mértéke magas.

De Gulyás szerint

nem kell kapkodni.

A háborúnak vannak hatásai, ott enyhítjük, ahol tudjuk – tette hozzá.

Az árstop szerinte jó, és a legrászorultabbak élnek ezzel a lehetőséggel.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik