Belföld

A Lehel téri vásárcsarnokban kapták el a budapesti nyaklánckitépőt

police.hu
police.hu

Őrizetbe vették az angyalföldi rendőrök azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kitépte idős nők nyakláncait Budapesten.

A BRFK tájékoztatása szerint három nyaklánckitépés miatt indítottak nyomozást, melyeket idén márciusban és júniusban követtek el Újlipótvárosban. Az elkövető mindhárom alkalommal az éppen hazaérkező idős asszonyokat támadta meg a társasház lépcsőházában, vagy liftjében.

Két idős asszony nyakláncát kitépte a nyakukból, majd a zsákmánnyal elfutott, a harmadik nőt azonban cselekménye közben meg is lökte.

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a három bűncselekményt ugyanaz a férfi követte el. És azt is sikerült kideríteni, hogy a tettes egy angyalföldi piacon szemelte ki a későbbi áldozatait.

Két kerületi körzeti megbízott a Lehel téri vásárcsarnokot ellenőrizték néhány nappal ezelőtt, ahol felismerték és elfogták a bűncselekményekkel gyanúsítható 49 éves B. Zsoltot. A férfit rablás és kétrendbeli lopással gyanúsították meg, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik