Belföld

Szexre kényszerítette két férfi a félholtra vert fiút, majd videóra mondatták vele, hogy pedofil

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a két élettársi kapcsolatban lévő férfire, akik brutálisan összevertek és szexre kényszerítettek egy fiatalembert.

A Budapest Környéki Törvényszék társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, rablás bűntettében, szexuális erőszakban, kényszerítés bűntettében, valamint személyi szabadság megsértésében is bűnösnek mondta ki a két elkövetőt.

A fiatalkorú férfi 3 év 8 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést, míg a 34 éves élettársa kilenc év fegyházat kapott.

A bíróság által megállapított történeti tényállás lényege szerint a fiatal 2019 őszének elején Gödöllőn szexuális kapcsolat létesítése céljából ismerkedett meg a két férfival egy helyi kocsmában, ahonnan az éjszakai órákban az idősebb elkövető dányi bérleményébe mentek.

A fiú azonban rövid időn belül elállt a szexuális együttléttől, amiért is az idősebbik elkövető egy késsel kényszerítette és közben ütlegelte is, hogy a fiatalkorú társát elégítse ki. Ennek eredménytelenségét látva a fiatalkorú elkövető hat alkalommal, nagy erővel megütötte a hozzájuk érkező fiút és eltörte az orrát. Az idősebb férfi videóra vette a mobiljával bántalmazást, majd mintegy fél órán keresztül felváltva tovább ütötték a fiatalt.

A bántalmazás szünetében az értékeinek átadására szólították fel a fiatalt, melynek hatására átadta a nála lévő hétezer forintot, majd az idősebb vádlott durván vallatni kezdte jövedelmi viszonyairól, amelynek során társával 20-30 alkalommal testszerte megrúgták, megütötték.

Közben újból előkerült a kés, amellyel a fiatalkorú elkövető megfenyegette a fiatalt, hogy megöli, majd a társa tovább faggatta a fiút, hogy adja elő a bankkártyáját, amit nem találtak meg.

Az elhúzódó bántalmazás során hajnali 01.40 óra körüli időben az élettársak egy közeli bankautomatához tuszkolták a bordatörött fiatalt, de a pénzfelvétel meghiúsult. Ekkor a fiút erőszakkal fenyegetve visszakísérték a bérleménybe, ahol arra kényszerítették, hogy egy mobiltelefonnal készített felvételen ismerje el, hogy pedofil.

A felvétel elkészülte után megzsarolták, hogy havonta 150 ezer forintot kell fizetnie, hogy a felvétel ne kerüljön nyilvánosságra, illetve a rendőrséghez. Ezután már hagyták a fiatalt megpihenni, aki a vádlottak figyelmetlenségét kihasználva, koponyasérülése miatt közvetett életveszélyes állapotban menekült el az ingatlanból.

Az ügyész súlyosabb büntetést kért az elkövetőkre. Az ítéletet a fiatalkorú elkövető és védője tudomásul vette, míg tettestársa és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetések kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik