Belföld

Sajnálja a történteket a kislányait baltával agyonverő aszódi férfi

police.hu
police.hu

Nincs beszédes kedvében az az aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberöléssel gyanúsított L. Tamás, aki baltával végzett a tizenéves lányaival Aszódon.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított férfi továbbra sem tett vallomást, és csak annyit mondott, hogy sajnálja a történteket.

A lányok láthatásra érkeztek az apjukhoz május 20-án. Az apa valószínűleg még aznap éjjel az álmukban végzett velük, majd megpróbált öngyilkos lenni, és egy mozdonynak rohant. L. Tamást életveszélyes állapotban vitték kórházba a brutális kettős gyilkosság után. A férfit letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, miután kihallgatható állapotba került. Jelenleg is itt tartózkodik.

Kapcsolódó
Letartóztatták az aszódi kettős gyilkossággal gyanúsított férfit
A férfi a gyanú szerint megölte két tizenéves lányát.

A gyanúsított és a felesége házassága már hat-hét évvel ezelőtt megromlott. Az asszony két közös gyermekükkel 2018-ban költözött el a férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasságuk felbontását.

Idén áprilisban a Gödöllői Járásbíróság felbontotta a házasságot, a gyermekeket pedig az édesanyjuknál helyezte el, azzal, hogy az apa kéthetente találkozhat személyesen a lányaival. A meggyilkolt lányok azonban nem szívesen mentek az apjukhoz, mert féltek tőle. A gyerekek eltűnését az anyuka jelentette be, miután napokig nem tudta elérni őket.

De így is csak majd egy hét után derült fény a borzalmakra, mert a rendőrök kimentek ugyan az apa lakásához, de nem mentek be. A mulasztások miatt öt rendőr is fegyelmit kapott.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik