Belföld

Tasnádi Péter: Független igazságszolgáltatás nincs Magyarországon

Mégis azt reméli, nem kell börtönbe mennie. Új könyvével fel akarja hívni a fiatalok figyelmét, hogy kerüljék a bűnt, éljenek becsületes életet.

Tasnádi Péter a Mandinernek azt mondja, nem volt nagy tétje, hogy tanúként azt vallotta, Gyárfás Tamás őt bízta meg először a leszámolással Fenyő Jánossal. Szerinte ezt már 1997-ben tudta a rendőrség, ő pedig ennek ellenére továbbra is úgy véli, nem Gyárfás Tamás az igazi felbujtó, őt nem tartja gyilkos hajlamú embernek.

A keresztapa börtönben című új könyvét azért írta, adta ki, hogy mások ne kövessék el azokat a hibákat, amiket ő. Fel akarja hívni a fiatalok figyelmét, hogy

kerüljék a bűncselekményeket, éljenek becsületes életet.

Hangsúlyozza, ő nem követett el olyat, ami megváltoztathatatlan. Nem ölt embert, azt pedig régen megbánta, hogy pénze behajtása miatt önbíráskodott, bántalmazott másokat. Tasnádi Péter azt mondja, a keresztapa szerepet csak eljátszotta, azért mégis ült 13 és fél évet, pedig a rendőrök is tudják, nem maffiavezér.

Kapcsolódó
Az ember, aki mindenhol ott volt – hogyan lett Tasnádi Péterből a „magyar keresztapa”?
A tízparancsolatban nincs az, hogy nem nyithatok éjszakai szórakozóhelyet, vélte Tasnádi Péter, aki nem értette, hogy míg Al Pacino Oscar-díjat kapott a szerepért, neki börtönbe kellett mennie. Egy különösen színes életút története.

Az is hülyeség, hogy szervezett bűnözést folytattunk volna, hogy összehangoltan, alá-fölé rendelt viszonyban működve csináltunk volna bármit. A drogbiznisz, a prostitúció, a fegyverkereskedelem: ez a szervezett bűnözés.

Szerinte soha, senki nem tudott bizonyítékot szolgáltatni arra, hogy olyat követtek el, ami a szervezett bűnözés kategóriájába esik. Azt pedig nevetségesnek tartja, hogy most is önbíráskodással gyanúsítják pszichikai önbíráskodás miatt.

Normálisak? Egy 73 éves embert akarnak ennyi ideig megint börtönbe csukni? De egy másik eljárás is folyik ellenem, orgazdaság miatt. A hatóságot csak az érdekli, hogy legyen ügy ellenem. Független igazságszolgáltatás pedig nem létezik Magyarországon, azt ugyanis a politika irányítja.

Mégis azt reméli, nem kell börtönbe mennie,

lesz olyan bíró, aki nem adja a nevét egy ilyen aljassághoz!

Azt mondja, kevés nyugdíjából él, segélyt is többször kapott, ehhez jön a bevétel a könyveladásból. Nincs rálátása arra, mennyit változott az alvilág a ’90-es évekhez képest, amikor körülötte mindenkit megöltek, felrobbantottak. Volt állítólag egy halállista is, amin szerepelt, de nem félt,

a bérgyilkosok nem ilyen listák alapján dolgoznak.

Baloldali gondolkodású, konzervatív embernek tartja magát.  Csalódott a választás miatt, azóta nem szólal meg politikai témában, nincs is olyan politikai szereplő, akit jó szívvel támogatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik