Belföld

Önbíráskodás miatt újra vádat emeltek Tasnádi Péter ellen

police.hu
police.hu
Egy elvált jászsági férfi az ő segítségével bírta fizetésre volt feleségét.

Tasnádi Pétert a Terrorelhárítási Központ kommandósai egy éve  fogták el, most emeltek ellene vádat – írja a Magyar Nemzet. A vádirat szerint csoportosan elkövetett önbíráskodást követett el társaival tavaly Jászalsószentgyörgyön. Egy 45 éves helyi férfi kért „segítséget” tőlük, hogy rendezze pénzügyi vitáját volt feleségével.

A vádirat szerint megfenyegette a nőt, hogy verőlegényeket fogad, az összes pénzét arra áldozza, hogy tönkretegye, ha nem teljesíti követeléseit. Tasnádi Péter tavaly április 24-én a déli órákban három termetes, sportos testalkatú férfi kíséretében a jászsági településre ment.

A nő a háza előtt az autóból kiszálló férfit felismerte a bűnügyi híradásokból, félelmét az is fokozta, hogy háromfős kíséretét utasította, a házba senkit ne engedjenek be, míg nem rendezik a vitás anyagi ügyeket. A nő félelmében végül belement abba, hogy fizet volt férjének. Tasnádi Péter korábban azt állította, nem követett el bűncselekményt, csak közreműködött egy vita feloldásában.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 72 éves, büntetett előéletű Tasnádi Péterrel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészi indítvány alapján a vádlott – ha beismeri a bűncselekmény elkövetését – hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat.

Kapcsolódó
Az ember, aki mindenhol ott volt – hogyan lett Tasnádi Péterből a „magyar keresztapa”?
A tízparancsolatban nincs az, hogy nem nyithatok éjszakai szórakozóhelyet, vélte Tasnádi Péter, aki nem értette, hogy míg Al Pacino Oscar-díjat kapott a szerepért, neki börtönbe kellett mennie. Egy különösen színes életút története.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik