Belföld

Szombathy Pál lett a 168 óra főszerkesztője

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A 168 óra hetilap kiadója a mai nappal kinevezte Szombathy Pált a lap főszerkesztőjének, Sztankóczy Andrást főszerkesztő-helyettesnek. Mindketten rutinos, professzionális újságírók – lapkészítők, irányításuk alatt a lap megőrzi eddig megszokott, magas színvonalát, tapasztalatuk és tudásuk pedig hozzájárul, hogy minél szélesebb olvasói körhöz jusson el az újság. Munkájukat a továbbiakban a kiadó hírigazgatójaként segítem

– írta a Media1 megkeresésére hétfő délután Trencséni Dávid, a 168 óra hírigazgatója.

Április végén derült ki, hogy hivatalosan költségoptimalizálás céljából elbocsátják a 168 óra újságíróit, ám a lapot ennek ellenére nem zárták be. Az akkori hírek arról szóltak, hogy a Trencséni vezette hírigazgatás úgy képzelte el a folytatást, hogy az újság külső szerzőktől, szabadúszóktól vásárol majd tartalmakat a jövőben.

Ehhez hasonló megoldás merült fel 2020 nyarán az Indexnél is, ami nem sokkal később a lap széthullásához, a szerkesztőség széteséséhez vezetett. Ezekben az időkben lett Szombathy az Index főszerkesztője, helyettese akkor is a korábban a Válasz Online-nál dolgozó Sztankóczy András lett. Szombathy és Sztankóczy nem sokkal később távoztak az Index.hu vezetéséből még 2020-ban, amikor a céget nevére vette az Indamedia, ami Vaszily Miklós kormányközeli üzletember  –nem mellesleg a TV2 elnöke – és Ziegler Gábor vállalkozó közös érdekeltsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik