Belföld

Ájultra verte a párját, mert nem adott neki pénzt italra, három évet ülhet

Már az előkészítő ülésen jogerős ítélet hozott a Miskolci Törvényszék annak az alsózsolcai férfinek az ügyében, aki másfél évvel ezelőtt életveszélyes sérüléseket okozott az élettársának.

Az ominózus nap mind a ketten az otthonukban tartózkodtak. A férfi pénzt kért a nőtől, mert italt akart vásárolni, de a nő megtagadta a kérést. A szóváltás során a férfi szidalmazni, majd bántalmazni kezdte az élettársát. A terhelt  akkor sem hagyott fel a cselekményével, mikor az asszony már a földre esett, addig ütötte és rúgta, amíg eszméletét vesztette. A nő súlyos koponyasérüléseket szenvedett.

A férfi az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte  életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt azzal, hogy kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből.

Súlyosító körülményként értékelte az elkövető önhibából eredő ittas állapotát, s azt, hogy hátulról, orvul támadt a nőre, akit kitartó jelleggel bántalmazott. Enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi beismerését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik