Belföld

Több mint kétszáz állatot mentettek meg a fővárosi rendőrök az elmúlt két évben

police.hu
police.hu

Több mint kétszáz állatot mentettek meg a fővárosi rendőrök az elmúlt két évben, és közel száz állatkínzásos bűncselekmény történt 2020 januárja óta csak a fővárosban. A BRFK együttműködési megállapodást kötött az Állatorvostudományi Egyetemmel, hogy a korábbiaknál is hatékonyabbak legyenek az állatvédelem terén.

Az együttműködési megállapodást Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Terdik Tamás,  Budapest rendőrfőkapitánya írta alá.

Az Egyetem többek között szakmai protokollokat dolgoz ki és oktatási anyagokat készít a rendőröknek az állatkínzás vagy tiltott állatviadal szervezése bűncselekmények helyszínén történő intézkedésekhez; a BRFK pedig bűnmegelőzési témákban tart előadásokat az Egyetem hallgatóinak

– írta közleményében a BRFK, amely továbbra is kiemelten kezeli az állatkínzások felderítését, megszakítását, és lehetőség szerint megelőzését.

police.hu

Februárban az Állatmentő Ligával írtak alá együttműködési megállapodást, míg a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal idén már harmadik alkalommal szerveznek közös kampányt, hogy gazdát keressenek menhelyes kutyák számára.

police.hu

De szükség is van az összefogásra, mert 2020 januárja óta 88 állatkínzásos bűncselekményt regisztráltak a fővárosban. Ez idő alatt több mint kétszáz állatot mentettek meg a budapesti rendőrök a partnereikkel közösen.

police.hu

A legemlékezetesebb akciójuk az állatkertből meglépő pingvin, Sanyika esete volt, akit még örökbe is fogadtak a zuglói egyenruhások.

Kapcsolódó
Örökbe fogadták a BRFK-sok Sanyit, a szökevény pingvint – videó
Sanyi csipkelődős hangulatba jött, amikor megtudta, hogy rendőri felügyelet alá került, de a végén már örömmel vette a simogatást.

A számtalan kutya és macska mellett őz, ló, kecske, disznó, szarvas, nyúl, kacsacsalád, foltos szalamandra és egy teljes méhcsalád is volt a megmentett állatok között. A BRFK videójában arra hívja fel a figyelmet, hogy senki ne hagyja a kocsiban a kedvenceit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik