Belföld koronavírus

A hőség miatt feloldották a maszkviselési kötelezettséget a szociális intézményekben

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A 444 munkatársai megkeresték a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy kommentálják az értesülést, miszerint a szociális intézményekben felfüggesztették a maszkviselési kötelezettséget, amit Müller Cecília hivatala is akceptált.

A hivatal a válaszában azt írta,

a június 30-ai határozat alapján a nyári időjárás kockázataiból fakadóan a maszk okozta légzési nehezítettség és az elrendelt hőségriadó figyelembe vételével gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárral történt egyeztetést követően a szociális intézmények vonatkozásában a maszkviselési kötelezettség felfüggesztése mellett döntött az Országos Tisztifőorvos.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információk azt vetítik előre, hogy az elmúlt két évvel ellentétben idén nyáron nem fog a körülményekhez képest jobban visszahúzódni a járvány, mivel az új variáns a kánikulában is terjed. Ezzel szemben Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője pénteken úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi helyzetben nincs szükség járványügyi intézkedésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik