Belföld

Vádat emeltek a Törökszentmiklósnál földbe csapódó vitorlázógép pilótája ellen

police.hu
police.hu

Légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a szolnoki férfival szemben, aki tavaly tavasszal az erős széllökések ellenére is felszállt motoros vitorlázó repülőgépével Törökszentmiklóson, majd egy rosszul megválasztott manőver miatt a földbe csapódott a géppel.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a pilóta és a gép jobb oldali ülésében helyet foglaló 58 éves férfi már 50-100 méter föld feletti magasságban járt, amikor a szélirány gyors változása miatt jelentősen lecsökkent a vitorlázó repülőgép sebessége.

police.hu

A pilóta a hirtelen megnőtt hátszélben jobb fordulóba kormányozta a repülőgépet, ami a rosszul megválasztott manőver következtében nem volt képes felgyorsulni, ezért rohamos magasságvesztést követően a talajba csapódott.

A baleset folytán a pilóta és utasa is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A tényleges felépülés időtartama mindkettőjük esetében 80 és 100 nap közé tehető. Az ügyészség pénzbüntetést és légi járművezetéstől eltiltást kért a földbe csapódó pilótára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik