Belföld

Pintér bizalmas tábornokának adta ki magát egy budapesti taxis, 150 milliót kaszált

Getty Images
Getty Images

Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vagyon elleni és korrupciós bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség egy 53 éves budapesti taxis és öt társa ellen.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott már többször is volt büntetve korábban csalás miatt, és mindent beismert a kihallgatása során. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a könnyű pénzszerzésben bízó vádlottra azzal, hogy feltételesen se bocsáthassák szabadlábra.

A szabadulása után taxisként dolgozó férfi elhatározta, hogy hivatalos személynek adja ki magát és becsap másokat. Cselekményéhez tévedésben tartott vagy a bűncselekményekbe bevont nőkkel fenntartott kapcsolatait is felhasználta.

A férfi 2016 márciusában megismert feleségét és családjának tagjait is átverte. Azt állította nekik, hogy dandártábornok a rendőrségen, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatoknál és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál is hivatásos beosztásban van, továbbá, hogy a belügyminiszterrel bizalmi kapcsolatban áll, akit alkalmanként helyettesíteni is szokott a munkájában.

A férfi 2016 októberében ugyanezen hivatkozásokkal tévesztett meg egy másik nőt is, akit az iránta fennálló érzelmeit kihasználva arra vett rá, hogy álnéven, magát a Belügyminisztérium dolgozójának kiadva erősítse meg állításait a sértettek előtt.

Az elkövető alaptalanul ígért állást a rendőrségen pár százezer forintért, elkerülendő a különböző hatósági eljárások megindítását „cég-, valamint rendszámvédelmet” árult, és „belügyminisztériumi fedett nyomozók” által korábban használt lakások áron aluli megvételéért vett át milliós nagyságrendű előleget, legalább 20 személyt becsapva, nekik összesen 50 ingatlan eladását ígérve.

A férfi pályaválasztás előtt álló gyermekek szüleinek kínált 1 millió 800 ezer forintért egy „fekete könyv”-nek nevezett tananyagot, amelyről azt állította, hogy azzal biztosítható az egyetemi felvételi és később a rendvédelmi pályán a vezető beosztás megszerzése is. Az internetről bárki által letölthető és lespirálozott törvénymagyarázatot öten vették meg. A letartóztatásban lévő férfi közel 150 millió forinttal károsította meg az áldozatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik