Belföld

Napszúrásra hivatkozik a három embert elgázoló és sorsára hagyó sofőr

Getty Images
Getty Images

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása és háromrendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki két évvel ezelőtt három gyalogost is elgázolt, majd sorsára hagyott Felsőnyáregyháza lakott területén.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi a vallomásában azt mondta, hogy nem is észlelte azt, hogy elütötte a gyalogosokat.

Azzal védekezett, hogy egész nap a tetőn dolgozott és napszúrást kapott. Emiatt rosszul érezte magát, s nem észlelte, hogy elsodorta volna az embereket, és ezért nem állt meg

– mondta lapunknak az ügyész, hozzátéve, felfüggesztett szabadságvesztést és járművezetéstől való eltiltást kértek a férfire.

A vádirat szerint 2020 júliusának végén az elkövető az éjszakai órákban vezette autóját Felsőnyáregyháza lakott területén. Mivel nem megfelelő sebességet választott, így nem tudta követni az út vonalvezetését. Haladása során így letért a jobb oldali útpadkára és elütötte az ott gyalogosan, egymás mögött közlekedő három személyt.

Mindhárom járókelő megsérült. Egyikük könnyebb, másik súlyos, a harmadik pedig maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövető a baleset után nem állt meg, hanem továbbhajtott.

Ezt követően Felsőnyáregyháza lakott területén kívül az úttest bal oldalára áttérve haladt. Ezt észlelte a szembe közlekedő autós és az ütközés elkerülése érdekében félreállt. Az elkövető nem korrigálta a járműve pályáját és visszapillantó tükrével hozzáért a félreállt autó tükréhez. De ekkor sem állt meg, hanem továbbhajtott.

A félreállt autós az elkövető után fordult, majd őt megállította és közölte, hogy rendőrt hív. Azt azonban a férfi nem várta meg, hanem elhajtott Csévharasztra. Ott egy zsákutcába kanyarodva nem tudott továbbhaladni, így az autóját hátrahagyva gyalogosan elmenekült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik