Belföld

Négy évet kértek a volt párját és szeretőjét is zaklató egri férfire

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a 40 éves férfivel szemben, aki nőket zaklatott és zsarolt. A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly októberig Egerben élt élettársi kapcsolatban azzal a nővel, akit a szakításuk után nemcsak tiltott módon megfigyelt, de folyamatosan zaklatott is.

A különválásba belenyugodni képtelen terhelt egy mágneses jeladót helyezett el az exe kocsijának alvázán azért, hogy az eszköz által a telefonjára küldött SMS üzenetek révén nyomon tudja követni a volt párja mozgását. Ez meg is történt mindaddig, amíg a nő karácsony előtt fel nem fedezte a nyomkövetőt, melyet átadott a rendőrségnek.

A hatósággal azonban nem ekkor került először kapcsolatba, mivel az ősz folyamán többször is rendőri intézkedést kellett kérnie amiatt, hogy volt élettársa visszatérően megszegte a vele szemben a bíróság által elrendelt megelőző távoltartás szabályait. Ennek során mind személyesen, mind több száz kéretlen, részben fenyegető hangvételű telefonüzenettel tartósan háborgatta a nőt, akit gyakran követett, és akinek váratlan időpontokban például virágcsokrot helyezett el az ajtaja elé.

A nő mindennapi életvitelébe beavatkozó férfi november végén szabálysértési, majd december végén bűnügyi őrizetbe került. A szakítás után tanúsított magatartása ellenére a férfi az együttélésük alatt nem volt hűséges a nőhöz. Alkalmi nemi kapcsolatot létesített ugyanis egy másik nővel, akit később megzsarolt egy, a szexuális együttlétükről a telefonjával titokban készített videóval.

A férfi tavaly ősszel közölte az illető hölggyel, hogy a videót nem hajlandó kitörölni a mobiljából, sőt, amennyiben nem tesz fel az ő nevében fogadásokat a tippmixen, akkor a felvételt másoknak is elküldi. A fenyegetőző férfi arra is rákényszerítette a nőt, hogy csaknem kétmillió forint készpénzt adjon át neki, több részletben.

Az ügyészség négy év letöltendő börtönt és négy év közügyektől eltiltást kért a férfire zsarolás, zaklatás és más bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik