Belföld

Nagybőgős biztosa lett Orbán Viktornak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A magyar életmódért és a nemzeti értékek védelméért felel.

A döntés miniszterelnöki utasításként jelent meg a legfrissebb Hivatalos Értesítőben. Orbán Viktor „a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztossá” nevezte ki V. Németh Zsoltot, aki korábban miniszteri biztosként a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelt az agrártárcánál.

Kapcsolódó
Újabb öt kuvasz kiképzését fizeti az Agrárminisztérium
V. Németh Zsolt reméli, hogy a hét törpe neve mellett a magyar kutyafajokat is kívülről fogják tudni az iskolások.

A fideszes képviselő Miniszterelnöki biztosként javaslatokat, hosszú távú stratégiai programokat dolgoz ki, koncepciót alkot

  • a határokon átnyúló nemzetegyesítés céljából a magyar értékek, hagyományok, szokások bemutatására;
  • a keresztény kultúra, az azon alapuló hagyományok, szokások megőrzésének a ma emberének is megélhető közelségbe hozására;
  • a magyar identitás, ezen belül kifejezetten a magyar életmód védelmére, megerősítésére;
  • a magyar népszokások átmentésére oly módon, hogy az új forma magában hordozza az ősi gyökereket is.

Felméréseket is készít a nemzeti értékekkel kapcsolatos kormányzati programok, pályázatok életmódot befolyásoló hatásairól, ő kíséri figyelemmel a nemzeti értékekkel kapcsolatos koordinációs, szabályozási, marketing- és kommunikációs feladatokat. Tevékenyégét a miniszterelnök az agrárminiszter útján irányítja, munkáját Nagy István tárcájánál titkárság segíti, juttatásáról a törvény szerint Orbán Viktor dönt.

V. Németh Zsoltaz Országgyűlés honlapján olvasható életrajza szerint – jól ismeri a vidék  mindennapi gondjait. Idén 66,4% százalékos támogatottsággal nyerte el képviselői mandátumát.

Több évtizede népi hangszerek gyűjtője, több hangszeren is játszik, a Kármentő népzenei együttes nagybőgőse. Szabad idejében szeret úszni, olvasni. Tagja a Vas-Vár Örökség Népfőiskola Egyesületnek, az önkéntes tűzoltóságnak, valamint a Római Katolikus Egyházközség tanácsadó testületének is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik