Belföld

Jókai utcai házomlás: nem számíthatnak pénzre a biztosítótól a ház előtt parkoló autók tulajdonosai

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hétfőn leomlott egy épület felső szintje Budapest VI. kerületében, a Jókai utcában. A lehulló törmeléktől az utcán többen megsérültek. A mentők összesen négy sérültet láttak el a helyszínen, egy embert kórházba szállítottak. A legsúlyosabb sérült a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett.

Németh Péter, egy független alkuszcég kommunikációs igazgatója nem javasolta lakóknak, hogy kármentésbe és javításokba kezdjenek, mert ezzel befolyásolhatják a vizsgálatokat. Szükségük lesz viszont a váratlanul felmerülő költségeik igazolására, ezért érdemes a számlákat eltenniük, a legfontosabb pedig az, hogy bejelentsék a kárukat a biztosítóknak, és derüljön ki, mire terjed ki a biztosításuk.

Az MTI információi szerint a házomlás után sok autó megrongálódott, öt jármű teljesen összelapult.

Ennek ellenére a ház előtt parkoló autók tulajdonosai a szakértő szerint nem számíthatnak kártérítésre, ha csupán kötelező biztosításuk van, ugyanis nem közlekedési balesetben károsodtak. Aki sérülést szenvedett, az ápolás költségeihez, illetve a jövedelemkiesés pótlására jelentős segítségre számíthat, erről nekik is a biztosítókkal kell egyeztetniük

– tette hozzá Németh Péter.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik