Belföld

Tizenkét év után emeltek vádat a XXII. kerületi fegyveres rabló ellen

Tizenkét év után emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 43 éves férfival szemben, aki 2010-ben kirabolta egy cégvezető ismerősét a XXII. kerületi otthonában. A támadó tízmillió forintnyi készpénzt és valutát zsákmányolt.

A főügyészség tájékoztatása szerint a 43 éves férfi 2005 körül ismerkedett meg a későbbi áldozatával, akinél az ő két testvére is dolgozott. A sértett az otthonában tárolta a heti készpénzes bevételt addig, amíg havonta be nem fizették a Kft. bankszámlájára.

A vádlott ismerte ezt a gyakorlatot, és elhatározta, hogy megszerzi a pénzt. Tervének megfelelően, 2010. január 25-én este elment a cégvezető lakóhelyéhez és elrejtőzött a bejárat közelében.

Nem sokkal később megérkezett a tulaj, majd amikor a lakása bejáratához ért, a ház kertjében rejtőzködő, arcát sállal eltakaró férfi odalépett hozzá és egy valódinak látszó fegyverrel fenyegetve rátámadt. Először beterelte a tulajt a házba, majd a lakásban lévő értékeket követelte tőle.

A cégvezető eleinte tagadta, hogy bármilyen érték lenne az ingatlanban, a támadó azonban ekkor egyik kezével a fegyvert szorosan ráfogta, a másik kezével pedig többször is megütötte őt, miközben azzal fenyegette, hogy térden lövi, ha nem adja át az értékeket.

A férfi a fenyegetés hatására a táskájából elővette az irodából aznap hazavitt, mintegy 4 millió forint bevételt és átadta a támadónak. További fenyegetés és bántalmazás hatására pedig végül a lakásban elrejtett, összesen csaknem 6 millió forint értékű forintot és valutát is átadta neki.

Mindezek után a támadó egy sokkolóval is megfenyegette az áldozatát, majd a tárolóhelyiségbe küldte, majd bezárta oda a férfit azzal, hogy ha öt percen belül kijön onnan, akkor lelövi.

Az ügyészség fegyházbüntetést és pénzbüntetést kért a jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik