Belföld

Mégsem támogatja Hadházy megbüntetését a Jobbik

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Jobbik egyetért a Fidesz azon javaslatával, miszerint„ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja a parlamenti eskütételt, annak legyen retorziója”, mondta Brenner Koloman, a párt vezérszónoka a parlamentben a 444 tudósítása szerint.

Brenner Lex Hadházynak nevezte a jaslatot, amelynek lényege, hogy a megválasztott parlamenti képviselők nem kérhetnének tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnének hozzá. Ez csak Hadházy Ákost érinti, aki nem vett részt a parlament alakuló ülésén, mert „nem kívánta legitimálni a tisztességtelen választás eredményét”. Hadházy egyébként azóta jelezte, hogy letenné az esküt, Kövér László viszont közel két hónapja nem hagyja. A Jobbik vezérszónoka azt mondta, csak az a bajuk az ötlettel, hogy nem tisztázza, meddig kell esküt tennie annak, aki a ciklus közben kerül be a parlamentbe.

Kapcsolódó
Törvénymódosítással szúrnának ki Hadházyval a kormánypártok
Az állami szervektől sem kérdezhet a zuglói képviselő, amíg nem tesz esküt.

Frissítünk!

A Jobbik esti közleményében azt írta: nincs törvényileg szabályozva, hogy ilyen esetekben mi történjen, a Fidesz ezt a helyzetet kihasználva aktuális érdekei szerint gördít akadályt a neki nem tetsző megválasztott képviselő eskütétele elé, amivel nemcsak egy ellenzéki képviselőt, de az őt megválasztó nem fideszes szavazók demokratikus jogait is csorbítja. A Jobbik egy demokratikus párt, ezért nem támogat semmilyen féldiktatórikus lépést, ezért nem fogja megszavazni a törvényjavaslatot – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik