Belföld

Csőbe húzta egy apa a kislányoktól álprofillal intim képeket kizsaroló férfit

Vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki álprofilok mögé rejtőzve próbált szexuális tartalmú képeket, videókat szerezni kislányoktól.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nyolc év fegyházat és nyolc év közügyektől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a harmincas éveiben járó férfi a legnépszerűbb közösségi oldalon hamis profilokat hozott létre 2020-ban, több esetben fiatal lánynak feltüntetve magát. Az álprofilokat felhasználva ismerkedett meg három – 10 és 13 év közötti – lánnyal, akiktől szexuális tartalmú képeket, illetve videókat próbált szerezni.

Az első esetben a gyerek bizalmába férkőzött, aki kérésére önként küldött magáról egy intim képet. Ezután azzal zsarolta a kislányt, hogy terjeszteni kezdi a fotót a közösségi oldalon, ha nem küld újabb képeket. A kislány a fenyegetéstől megijedt és – a férfi részletes iránymutatása alapján – még tíz súlyosan szeméremsértő képet és egy videót is készített.

Egy másik esetben azt állította egy kislánynak, hogy megszerzett róla egy intim képet; ezzel csalt ki tőle fotót a meztelen felsőtestéről.

A harmadik esetben egy lánytól csak szobáját ábrázoló képet kért, amelyre aztán odamontírozott egy félmeztelen lányt. A sértettel azt próbálta elhitetni, hogy a kép őt ábrázolja, és szétküldi ismerőseinek, ha nem küld neki intim képeket illetve videót.

A kislány szólt az édesapjának, aki nagyon ügyesen csőbe húzta a férfit. Levelezésbe kezdett a pedofillal, és kicsalta tőle az elérhetőségét, amit aztán megadott a rendőröknek. Így derült ki, hogy milyen aljasságokat művel más gyermekekkel is a férfi. 

Úgy tudjuk, hogy a férfi tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy nem is ért az internethez és csak sporthíreket szokott nézni a neten.  Az ügyészség nyolc év fegyházat kért a terheltre szexuális kényszerítés és kényszerítés bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik