Belföld

Más nevével élt, családot alapított, majd holttá nyilváníttatta magát, hogy elkerülje a börtönt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki felvette másnak a személyazonosságát, hogy ne kelljen börtönbe mennie. Úgy bukott le, hogy újabb 16 bűncselekményt követett el.

Az 54 éves férfi 14 évvel ezelőtt  felvette egy másik férfi személyazonosságát azért, hogy a vele szemben kiszabott nyolc hónap szabadságvesztést elkerülje. Okmányokat készíttetett magának, új nevén megházasodott és gyermeke is született. 2019-ben pedig a holtnak nyilvánítására is sor került.

Öt évvel ezelőtt azonban egy garázdaság vétsége miatti bűnügyben tanúként kihallgatták, 2019-ben pedig szabálysértési eljárás indult ellene, majd két évvel ezelőtt egy üzletben bántalmazott egy vásárlót, az ezzel kapcsolatos büntetőeljárásban, illetőleg ugyanebben az évben egy segítségnyújtás elmulasztása miatt indult másik büntetőeljárásban is kihallgatták gyanúsítottként, ahol minden esetben új személyazonosságát, illetőleg okmányait használta fel.

Az eljárásokban rögzített adatok nem egyeztek a közhiteles nyilvántartásokban korábban rögzített adatokkal, így a személyazonosságok közötti eltérésre fény derült. A férfi ellen megindult eljárásban mindemellett lefoglaltak tőle egy működőképes lőfegyvert és 183 db hozzá tartozó lőszert.

Az ügyészség az elkövetőt lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, kétrendbeli büntetőeljárást eredményező hamis váddal szabálysértésre vonatkozó hamis vád bűntettével, kilencrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának vétségével, könnyű testi sértés vétségével és garázdaság vétségével vádolja. Vele szemben 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

A bűnügyi felügyeletben lévő férfi valamennyi bűncselekmény vonatkozásában ténybeli beismerő vallomást tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik