Belföld

Életfogytiglant kértek a férfire, aki rágyújtotta a lakást az ájultra vert áldozatára Miskolcon

Többszörösen minősülő emberölés miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azt a 35 éves férfit, aki eszméletlenre verte, majd rágyújtotta a lakást egy idős asszonyra Miskolcon,  miután tettenérte.

A vádirat szerint a férfi tavaly tavasszal szabadult a börtönből, Miskolcon összeismerkedett egy 87 éves egyedül élő asszonnyal, akinek segített bevásárolni. Ily módon a lakásába bejutva régiségeket, porcelánokat, festményeket látott és szeptemberben elhatározta, hogy ezeket ellopja.

Az elkövető a hajnali órákban a garázsajtó feletti emeleti szobába bemászott, és öngyújtóval világítva kutatott a lakásban, amikor az asszony felébredt és felkelt. A férfi megijedt, hogy az asszony felismeri, ezért franciakulccsal kétszer fejen ütötte, amitől a nő a földre zuhant és eszméletét vesztette.

A támadó ezután az éjjeli szekrényről elvette a nyugdíjas közel 60 ezer forint értékű fülbevalóját, majd az öngyújtóval meggyújtotta a fotelben lévő takarót és rongyot, amely lángra kapva tüzet okozott, átterjedve az ajtótokra. A férfi magára hagyta a földön áldozatát és lelépett, míg a franciakulcsot útközben eldobta.

Az asszony a bántalmazás következtében nyolc napon belüli gyógytartamú sérüléseket szenvedett el, azonban a tűz miatt keletkezett füst- és szén-monoxid mérgezés következtében a helyszínen meghalt. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik