Belföld

Vascsővel és bottal állt bosszút az egy egyikük nejével beszélő férfin egy testvérpár

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 25 és egy 26 éves Nógrád megyei testvérpár ellen, akik megverték a fiatalabb férfi feleségével beszélgető sértettet.

A vád szerint a férj egy internetes csevegő alkalmazáson keresztül kérte számon a férfit, amiért az korábban üzeneteket küldött a feleségének, majd az egyre indulatosabb üzenetváltásuk során abban állapodtak meg, hogy személyesen rendezik a nő miatt kialakult nézeteltérésüket.

A férj és a testvére – és az eljárás során ismeretlenül maradt társaik – bottal, feszítővassal és vascsővel felfegyverkezve mentek a rivális lakóházához. A támadók kiabálására a 24 éves férfi kiment az udvarra, innen próbált beszélni velük, azonban a szóváltás után társaság kirángatta az udvarról, a földre rántották, és a náluk lévő eszközökkel elverték.

Az áldozat segítségére sietett a közelben tartózkodó édesanyja és nagybátyja is, akiket a támadók szintén bántalmaztak. Az anyát a lábánál fogva a földön húzták, miközben ütlegelték, a rokon férfi azonban a rá mért ütések közben kicsavarta támadója kezéből a botot. A két fivér és társaik cselekményüket követően távoztak a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férfi és rokonai főként könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de figyelemmel a támadás módjára és eszközeire, a súlyosabb sérüléseket elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Az ügyészség felfüggesztettet kért a csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság mellett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is vádolt fivérekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik