Belföld

Titkolta a terhességét, dolgozni ment szülés után a nő, aki sorsára hagyta babáját a márfai szőlőhegyen

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított horvát állampolgárságú nőt, aki sorsára hagyta az újszülött gyermekét a márfai szőlőhegyen – mondta az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője.

A nyomozás eddigi adatai szerint a 31 éves nő alkalmi mezőgazdasági munkát végzett hazánkban, de titkolta, hogy terhes.  Június 15-én délután a társai észlelték, hogy a nő vérzik, majd elment egy bokros rész felé, ahol megszülte a kislányát, akit magára hagyott.

Miután visszatért dolgozni, tovább vérzett, ezért társai úgy döntöttek, hogy orvoshoz viszik Horvátország területére, ahol értesítették az egészségügyi szolgálatot, majd kórházba szállították. A kórházban megállapították, hogy a gyanúsított nemrég szült, emiatt értesítették a magyar hatóságot a csecsemő felkutatása érdekében.

A picit másnap délután megtalálták és kórházba vitték, de az intenzív ápolás ellenére sem lehetett megmenteni az életét, halála az ellátatlanság miatt következett be. Úgy tudjuk, hogy a nő nem tagadta a rendőrségi kihallgatása során, hogy szült, a mai meghallgatása során pedig nem tett vallomást. Az ügyben eljáró nyomozási bíró letartóztatta a nőt, a határozatot mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik