Belföld

Pintér Sándor rendőrként irányítja az oktatást és az egészégügyet is

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
A belügyminiszter máig rendőrnek tartja magát. A rendőrhiányt elismerte, elmagyarázta az okát.

Pintér Sándorral a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén volt minisztertársa, Trócsányi László rektor készített portréinterjút, amit az InfoRádió idézett.

A belügyminiszter magát továbbra is rendőrnek tartja és egyelőre nem megy nyugdíjba. Azt mondta, pályafutását a rendőrség alapozta meg,

a jogi ismereteknek a megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem kérdése, a szervezés és az irányítás összhangja – ezek azok a tulajdonságok, amelyek a Belügyminisztériumnak minden más területére is ki kell hogy terjedjenek.

Pintér Sándor ezzel üzent a tanároknak, egészségügyi dolgozóknak is, majd egyértelművé tette, hogy az oktatás területén a gyerekek, az egészségügyben a betegek érdekét tartja elsődleges fontosságúnak. A pedagógusbérekre ki sem tért, de jelezte, a tanároknak kell megmondaniuk, mekkora az optimális osztálylétszám. A PISA-eredményeket kommentálva bejelentette, ősszel felmérést készítenek a diákok képességeiről. Egészségügyi terveiről csak annyit árult el, hogy átszervezések lesznek.

A belügyminiszter szerint csendőrségre nincs szükség. Elismerte,  hogy rendőrhiány van, amit azzal magyarázott, hogy jól megy a gazdaság, a versenyszféra az összes hivatásos múlttal rendelkezőt szívesen átveszi. Pintér Sándor elárulta, gyakran nehezen érteti meg magát azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik párthátterük miatt kötött mandátummal érkeznek tárgyalásokra, mert ő csak kereteket kap Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik