Belföld

Drogárus családra csaptak le Budán – videó, galéria

police.hu
police.hu
A rajtaütéskor rengeteg drogot és készpénzt találtak. A gyanúsítotti kör valószínűleg bővülni fog.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) ütött rajta egy drogkereskedő család négy tagján. Egy testvérpár, egyikük felesége, illetve az apjuk gyanúsított az ügyben. Csaknem 15 kiló kábítószert találtak náluk – írja a police.hu.

Régóta gyanították, hogy a 28 éves K. Tamás, a 30 éves K. Gergely, 41 éves felesége, K. P. Mónika Erzsébet és az apa, az érdi 50 éves K. György Zsolt napi betevőjét drogüzleteivel fedezte.

A gyanú beigazolódott, a lakásaikban tartott kutatásoknál a kábítószerek szinte teljes tárházát megtalálták. A lefoglalt anyagok között van vélelmezhetően marihuána, mephedrone, kokain, amphetamin, de még hasis is.

A rajtaütéssel a KR NNI több mint 16 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A lefoglalt drog feketepiaci értéke mintegy 62 millió forintra tehető.

Az elosztóközpont a házaspár budai lakásában lehetett, mert ott digitális mérleget, fóliázógépet, vákuumfóliát, nylontasakokat, mindent megtaláltak, ami a porciózást segítette. A drog mellett a rendőrök találtak még több mint 9 millió forintot, közel 23 ezer eurót és egy széfet is.

A drogkereskedő család négy tagját kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, bűnügyi őrizetbe vették őket, kezdeményezik  letartóztatásukat. Rajtuk kívül egy főt vontak eljárás alá, neki kábítószer birtoklásáért kell felelnie. Ő szabadlábon védekezik.

A gyanúsítotti kör valószínűleg bővülni fog, mert a nyomozók vizsgálják a különböző forrásokból származó kábítószerek terjesztésének útját, így azt is, hogy a család kiktől szerezte be a drogot, azt kiknek adták tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik