Belföld

Életfogytiglant kértek a brutális aszódi rablógyilkosokra

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a 37 éves K. Róberttel és 28 éves unokaöccsével, K. Jánossal, és egyikük barátnőjével szemben, akik 2020 augusztusában válogatott módszerekkel kínozták halálra idős áldozatukat Aszódon, hogy megszerezzék az értékeit.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a fiatalabb vádlottra tényleges életfogytiglant kértek, az idősebbre pedig sima életfogytiglant azzal, hogy 30 év múlva bocsáthassák szabadlábra a leghamarabb feltételesen. A bűncselekményt figyeléssel segítő nőre három év fegyházat és három év közügyektől eltiltást indítványozott az ügyészség.

A vádirat szerint a két többszörösen büntetett előéletű férfi elhatározta, hogy behatolnak az idős aszódi férfi otthonába, és ha kell, akkor erőszakkal is megszerzik a pénzét és értékeit. Az ominózus éjszaka a két férfi nyugdíjas családi házához mentek egyikük barátnőjével. A két férfi a kerítésen keresztül bemászott az ingatlanra, a nő pedig az utcán maradt, hogy veszély esetén figyelmeztesse a társait.

police.hu

Az elkövetők rárúgták az ajtót az ágyban fekvő hetvenes férfire, és agyba-főbe verték majd egy villával és egy késsel is megsebezték. A bántalmazás következtében az erősen vérző idős férfi a földre került, ahol az elkövetők tovább rugdosták.

A két férfi ezt követően átkutatta a házat, és onnan 32 ezer forintot, valamint egy hangfalat vettek magukhoz és a figyelő társukkal együtt leléptek a helyszínről. A házban magára hagyott áldozatuk a 30 rendbeli sérülés következtében a helyszínen meghalt. Holttestét csak két nappal később a hozzá látogatóba érkező testvére találta meg.

Az ügyész elmondása szerint a két férfi és a nő részbeni beismerő vallomást tett a kihallgatása során. A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt állítja bíróság elé a férfiakat. A nőt pedig csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik