Belföld

Szemműtét miatt érkezett Magyarországra a Budapesten elfogott brazil drogbáró

Egy szemműtét elvégeztetése miatt kellett Ukrajnából Magyarországra utaznia a brazil katonai rendőrség egykori őrnagyából nemzetközi drogcsempésszé vált Sergio Roberto de Carvalhónak – derül ki az RTL Híradójából.

A Kijevben álnéven élő férfi orvosa tanácsára vállalta az utazás kockázatát, mivel a műtéti beavatkozást, amire szüksége volt Ukrajnában a háború miatt nem tudták elvégezni.

Amennyiben a magyar hatóságok kiadnák Brazíliának, úgy 30 év börtön is várhat a férfira.

A Budapesten elfogott 54 éves brazil drogbáró ideiglenes kiadatási letartóztatásba került. A brazil hatóságok nemzetközi kábítószer kereskedelem, bűnszervezet, csempészet, pénzmosás, okirat hamisítás és emberölés miatti büntetőeljárás lefolytatása céljából is keresik Carvalhót. A rendelkezésre álló adatok szerint ő volt a Brazíliából Európába tartó kábítószerrakomány exportjának egyik fő kábítószer-elosztója, emellett az európai kontinens egyik legnagyobb kábítószer-kereskedője, aki főleg a paraguayi és bolíviai kábítószer-ellátók és az európai átvevők közötti összekötőjeként tevékenykedik és pénzmosásban is részt vett.

Kapcsolódó
Suriname-i személyazonosság, 12 millió euró egy kisteherautóban: ezt lehet tudni a Budapesten elfogott „Brazil Escobarról”
Két évvel ezelőtt a spanyolok már lekapcsolták, csakhogy nem tudták, valójában kivel is van dolguk.

A magyar hatóságok kedd hajnalban nemzetközi együttműködés keretében kaptak információt arról, hogy a veszélyes fegyveres bűnöző Magyarországon tartózkodik. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai azonosították és egy budapesti vendéglátóhely teraszán, a TEK-esek közreműködésével elfogták a férfit. A brazil Escobar tagadta, hogy ő lenne az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik