Belföld

Mészáros Lőrinc vendégül lát 3200 rászorulót

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

A korábbi évekhez hasonlóan idén nyáron is mintegy 3200, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől szeptemberig a Mészáros Csoport jóvoltából – írta meg a Blikk. A lap információi szerint a családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels zalakarosi szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek. A rászorulók nyaralásának megszervezésében ezúttal is részt vesz a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is.

A Blikk emlékeztet: az elmúlt években több mint hatezer egyszülős és nagycsalád nyaralhatott térítésmentesen a Mészáros Csoport támogatásával. A világjárvány és az azt követő korlátozó intézkedések miatt a tavalyi évben három generáció: gyermekek, szülők és nagyszülők együtt vehettek részt a nyaraláson. A programot a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány szervezi. Az egyszülős és nagycsaládosok a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhetnek. A július elejétől szeptemberig tartó időszakban mintegy 3200 családos nyaralhat 5 éjszakás turnusokban, félpanziós ellátással. Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

A program sikeres lebonyolítása érdekében az alapítvány idén is együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal. A szálláshelyekre a két szervezet honlapján közzétett űrlap beküldésével lehet jelentkezni. Mindkét közhasznú szervezet egy jelképes, 1000 forintos hozzájárulást kér családonként az üdültetésben résztvevőktől.

Kiemelt kép: Légi felvétel a Hunguest Hotel Freya szállodáról Zalakaroson 2013. július 21-én. MTI Fotó: Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik