Belföld

Onga, Baksa és Bátor is választ a hétvégén

Két településen a polgármester hunyt el, egyen a képviselő-testület oszlatta fel magát Borsodban.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye három településén is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap haláleset, illetve önfeloszlás miatt. A Miskolchoz közeli Ongán a mintegy 3200 választópolgár két független jelölt közül választhat, Takács László – akit a Fidesz is támogat – és Trizsi Zalán indul a posztért – mondta az MTI-nek Nevelős Szabolcs jegyző. A kisváros korábbi polgármestere, Madzin Tibor meghalt.

Szentistvánbaksán három független jelölt indul a polgármesteri posztért, a választást azért írták ki, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. Most Rontó István, Vízi Károlyné Horváth Mónika és Orosz Viktor József közül választhatnak polgármestert a község lakói, akik a négytagú képviselő-testület tagjaira is voksolhatnak. Valamennyi jelölt független.

Gagybátorban is három független jelölt indul a polgármesteri tisztségért, a 130 választópolgár Horváth József, Horváth Zoltán és Tóth Istvánné közül választhat. Az időközi választást az előző polgármester, Horváth Kálmán halála miatt kellett kiírni.

(Kiemelt képünkön egy szentistvanbaksai utcarészlet látható.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik