Belföld

Hétvégenként a 9-es busz két szakaszán első ajtós felszállás lesz

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a budapesti 9-es autóbuszra a budai, a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás közötti szakaszon június 25-től, szombattól – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az utazási okmányok meglétét és érvényességét a járművezetők ellenőrzik. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra. Akinek nincs jegye, a sofőrtől – emelt áron – tud vásárolni.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a 9-es busz teljes vonalán.

A közlemény szerint a BKK a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve vezeti be az új rendet a 9-es buszon. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják – írták – , hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is.

A BKK hozzátette, hogy a más járatokon látottak alapján a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik