Belföld

Pikó András: Nincs elég rendőr Józsefvárosban

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hiába áldozna a józsefvárosi önkormányzat 15 millió forintot arra, hogy a kerületi rendőrök és közterületfelügyelők közösen járőrözhessenek, erre nincs lehetőség, mivel nincs elég rendőr – írja Facebook bejegyzésében Pikó András a kerület polgármestere.

Szerettük volna ha most, a legforgalamasabb nyári hónapokban elindulnának a közös járőrözések, ezt jeleztük a rendőrség felé.
A válasz lesújtó volt: hiába van rá plusz forrás, hiába indokolt közbiztonsági szempontból, hiába lenne rá mindkét oldalról szándék – de nincs rendőr. Nincs, akit egy ilyen közös járőrözésre be tudnának állítani!

– fogalmaz Pikó, hozzátéve, hogy nem az önkormányzat feladata lenne közpénzt áldozni erre a célra, azonban meglátása szerint a rendőröknek sem az élet- sem a munkakörülményei nem megfelelőek.

Június első hetében 300 rendőr mondott fel, rögtön azután, hogy a kormány 2020 novembere és idén május 31. között, néhány hónapos szünettel, a járványra hivatkozva megtiltotta a rendvédelmi és egészségügyi dolgozók távozását.

A józsefvárosi polgármester a kormányt okolja a kialakult helyzetért. „Azért nincs rendőr, mert nem fizetik meg őket. A rendőrt nem az önkormányzat fizeti, nem is az önkormányzattól szerelnek le” – zárja gondolatait Pikó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik