Belföld

Felfüggesztettet kértek a milliókat sikkasztó hegybíróra

Sikkasztás miatt állítja bíróság elé a Szerencsi Járási Ügyészség azt a 45 éves elkövetőt, aki több mint 2 és félmillió forintot nyúlt le a pénztárból egy borsodi község hegybírájaként.

A terhelt  2013 júliustól 2020 novemberig volt a település hegybírája. A hegyközség őt bízta meg a pénztár kezelésével. Az elkövető a hegyközség irodájában dolgozott, ahol az adminisztrátorok átvették a tagok befizetéseit, erről nyugtát adtak, majd pedig a könyvelés részére bevételi pénztárbizonylatokat állítottak ki.

A bizonylatokat és az átvett összegeket minden esetben átadták a pénztárnak, azaz az elkövetőnek. A hegybíró különböző összegekben, összesen 2 és félmilliót vett ki belőle 2016 januárja és  2020 tavasza között.

Úgy próbálta leplezni cselekményét, hogy 2020 tavaszán 24 db bevételi pénztárbizonylatot – amelyeken szereplő összegek megegyeztek az elsikkasztott készpénz összegével -, nem adott át a könyvelőnek. Ezzel valótlanul azt a látszatot akarta kelteni, hogy nem történtek ilyen befizetések. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztettet kért az elkövetőre sikkasztás miatt azzal, hogy tiltsák el hegybírói tisztségétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik