Belföld

V. kerületi ellenzék: Ne csak a korábban rendbe tett tereket államosítsák, vigyék a József Attila utcát is!

Ne csak az V. kerület legszebben rendbe rakott tereit államosítsák, hanem azokat az utcákat is, amelynek a rendbe rakására a fővárosnak nincs pénze

– ezt javasolja a belvárosi ellenzék arra reagálva, hogy a hét elején kiderült: augusztustól anyagi ellentételezés nélkül állami tulajdonba kerülne a Podmaniczky Frigyes tér, a Vörösmarty tér és a Széchenyi István tér, amely most a Fővárosi Önkormányzat tulajdona. Ráadásul egy következő lépéssel szeptembertől az állam – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-n keresztül – a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat ingyenes vagyonkezelésébe adná mindhárom teret.

Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros-frakció tagja Facebook-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Vörösmarty és a Podmaniczky teret még Tarlós István főpolgármestersége utolsó évében kormányzati milliárdokból újították fel, és ebből a pénzből már akkor is bőségesen jutott az V. kerületnek.

A főváros ma ezzel szemben a működését súlyosan gátló kormányzati elvonással kénytelen szembesülni. Ezt az apróságot rendre elfelejti megemlíteni Belváros fideszes polgármestere, amikor a fővárosról, mint rossz gazdáról beszél

– írt a Kovács, hozzátéve, hogy ha már államosítanak, akkor bőven van még az V. kerületben olyan közterület, amelyekre ugyancsak ráférne a bőkezűen finanszírozott kormányzati felújítás, mert az elvonásoktól szenvedő főváros erre nem képes.

Hát akkor kerüljenek ezek is az V. kerület tulajdonába! Csak néhány példa: József Attila utca, Nádor utca, Balassi Bálint utca.

Kovács szerint ezzel a megoldással a fővárostól elvont milliárdok legalább részben mégis a fővárosban hasznosulhatnának. Ezért azt kérik a belvárosiak országgyűlési képviselőjétől, Csárdi Antaltól, hogy ő is ezt képviselje a parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik